Header afbeelding 1

Tweede plaatsen en naar de Vuelta!

geplaatst op 09-06-2011

Helaas kan ik geen nieuwe overwinningen melden. Tweede in de Ronde van België en tweede in de Tour de Rijke. Maar het beste nieuws van de afgelopen weken was dat Skil-Shimano mag meedoen aan de Vuelta!

Ik hoop uiteraard me in de ploeg te rijden voor de Ronde van Spanje. Ik zit in de voorselectie en mijn schema is vanaf nu helemaal op de Vuelta gericht, maar ik zal me nog wel moeten tonen. Ik ga het avontuur graag aan. Ik weet zeker dat het anders zal gaan dan in de Tour de France twee jaar geleden. Ik rijd beter bergop. Ik hoef veel minder af te zien en ik kan dus krachten sparen voor de massasprints. Vergeleken met 2009 ben ik sterker geworden en heb bovendien meer ervaring dan twee jaar geleden. Ik zal mijn best gaan doen om de definitieve selectie te gaan halen!

Wat de wedstrijden betreft: over Picardië kan ik kort zijn. We kwamen met een goed gevoel uit Turkije, maar daar leek het of we allemaal scherpte misten. Veel pech. Alles zat tegen. De tweede etappe draaide uit op een massasprint, waar ik me wilde laten zien, maar toen was er een paar kilometer voor de finish een massale valpartij waar we met zeven man van de ploeg in zaten. Sommige renners waren zo hard gevallen dat we de derde dag nog maar vier man in koers hadden. En dan kom je toch een paar mannetjes te kort om een goede finale te kunnen rijden.

Voor de Ronde van België stond ik weer helemaal op scherp. De wattagemetingen bevestigden dat ik goed was. Ik wist dat ik me zelf op de eerste en laatste etappe moest richten. Ik heb m’n tanden laten zien op de Wandelaar in Knokke, maar ik moet erkennen dat André Greipel meer power had. Vorig jaar won ik daar, nu tweede. Daar kan ik mee leven.

In de laatste etappe probeerde ik Greipel te verrassen door eerder dan hij aan te gaan, maar net op dat moment week Sieberg die hem afzette voor de sprint, iets uit, waardoor ik ook naar links moest. Toen was Greipel al onbereikbaar. Ik deed alles om nog tweede te worden en maakte me zo breed mogelijk. Iets te breed met m’n elleboog. Dat had ik niet moeten doen. Ik hinderde Kruopis en werd terecht gedeklasseerd. Maar ja, de adrenaline zit op zo’n moment hoog.

Na België werd ik een beetje ziek. Daarom was de tweede plaats in de Tour de Rijke helemaal niet zo slecht. Ik voelde me die dag niet goed, had slechte benen. Theo Bos kwam me jammer genoeg vlak voor de streep nog net voorbij.

En nu weer vooruit kijken. Voor het NK in Ootmarsum rijd ik alleen nog de Ster Elektrotoer. Vorig jaar deed ik de Delta Profronde er ook bij, maar toen was ik daarna niet meer volledig op krachten. Ik kan beter wat meer uitrusten en goed trainen. Ik hoop op een goede dag op het NK, ik kan vaak iets extra’s en voor zulk parcours hebben we een goede ploeg. We zijn de underdog tegen de Rabo’s en Vacansoleil. Dat is niet zo’n slechte positie. Ik hoop weer op veel steun van fans langs de kant! Zie ik jullie daar?

Kenny.

21-11-2014

Ik kap er mee

Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik heb besloten te stoppen met mijn professionele wieler- carrière en dat ik op zoek ga naar een andere kant van het leven.
15-07-2014

Terug uit Venezuela met winst

Na een lange reis vanuit Venezuela weer op Nederlandse bodem. Van ziek koersen tot een zege in de laatste rit. Het was een gemengde week.
29-05-2014

Uit de Ronde van Belgie

Vandaag zal ik niet mogen starten in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. De organisatie heeft er bij de jury op aangedrongen me uit koers te halen. En de jury heeft dat gedaan.
07-05-2014

Winst in Azerbeidjan

Dag één in Azerbeidjan zit erop en het was meteen raak. Zege twee van het seizoen is een feit.
29-04-2014

Druk voorjaar 2014

Na een heel druk voorjaar met 32 koersdagen in onder andere Brazilie, Langkawi en Brazilë heb ik nu tien dagen goed kunnen trainen.
09-04-2014

Tijd voor de Scheldeprijs

Vandaag staat de Scheldeprijs op het programma, traditioneel de koers voor sprinters. Het is een doel en ik ben er klaar voor.
04-04-2014

Terugblik De Panne

Met een derde plaats in de derde rit van de Driedaagse De Panne-Koksijde sluit ik deze etappewedstrijd tevreden af. De volgende koersen zijn Volta Limburg en de Scheldeprijs
31-03-2014

Een drukke Vlaamse week

Met Dwars door Vlaanderen, E3-Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem was het een drukke week in Vlaanderen.
24-03-2014

Een koude Milaan-San Remo

Op zondag reed ik Milaan-San Remo. Het was een koude en een kletsnatte wedstrijd. Ik heb hem uitgereden en bereid me nu voor op de wedstrijden die komen gaan.
10-03-2014

Terug in Europa met een goed gevoel

De laatste dagen in Langkawi behaalde ik nog een derde en een vijfde plaats in de sprints. Je zag dat de risico’s toenamen in die laatste ritten. Veel renners waren nog niet aan winnen toegekomen.
04-03-2014

Winst in Langkawi

Vandaag stond in Langkawi de zesde rit op het programma. Deze etappe van bijna 200 kilometer met twee beklimmingen in de beginfase van de rit zou in een massasprint eindigen. Een sprint die ik won!
28-02-2014

Valpartij Ronde van Langkawi

Na Brazilië was ik een paar dagen thuis om vervolgens af te reizen naar Maleisië. Naar Langkawi om precies te zijn. Daar werd donderdag de eerste rit verreden van deze tiendaagse etappekoers.
16-02-2014

Met een goed gevoel naar Langkawi

De Tour do Brasil São Paulo zit erop en ik kijk er met een tevreden gevoel op terug. Ik ben met de dag sterker geworden en heb veel om op verder door te borduren in de sprintsamenwerking met Omar Bertazzo. Vandaag werd ik derde.
12-02-2014

Bericht uit Tour do Brasil Volta Ciclísta

Even een berichtje vanuit Brazilië waar er nu drie etappes op zitten.
03-02-2014

Winterkriebels in Brasil

Het nieuwe seizoen gaat beginnen met de Tour do Brasil Volta Ciclística de São Paulo-Internacional. Ik heb er zo ongelooflijk veel zin in.
08-01-2014

Eerste indrukken

In november van 2013 ontmoette ik in Cesenatico voor het eerst mijn nieuwe ploeggenoten van Androni-Giocatolli. Als ik in een woord moet beschrijven hoe het was, zou dat het woord familie zijn.
20-11-2013

Nieuwe ploeg seizoen 2014

Volgend jaar rijd ik in Italiaanse dienst bij Androni-Giocatolli. Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze kans en kijk uit naar de sportieve kansen die de ploeg me biedt. Ik heb enorm veel moraal om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.
24-08-2013

Genieten van Dutch Food Valley Classic

Op vrijdag stond de Dutch Food Valley Classic op het programma, oftewel Veenendaal-Veenendaal. De koers vond plaats op mijn eigen trainingsparcours en bovendien won ik al eens in 2009. Motivatie genoeg dus voor een mooi resultaat!
09-08-2013

Winst in Noorwegen

Na een hoogtestage in Italie en koersen in Wallonie en Denemarken voelde ik mijn vorm groeien. Met vertrouwen ging ik daarom naar het hoge Noorden: naar de eerste editie van de Arctic Race of Norway met vier ritten boven de Poolcirkel.
08-07-2013

Koersmaand juni

Vanaf eind mei tot en met het Nederlands Kampioenschap heb ik een weer een aantal mooie wedstrijden gereden. Het verslag lees je hieronder.
28-05-2013

Geen grote ronde in 2013

De Giro is net afgelopen, de eerste grote ronde van het jaar. Het was een mix van slecht weer, lange etappes, zware beklimmingen, lange transfers en vijf zeges voor Mark Cavendish. De grote rondes, drie per jaar, vormen samen met de vier monumentale klass
15-03-2013

De natuur is nog altijd de baas

Het is een rare winter. Het ene moment rijd je met 18 graden een heerlijke trainingstocht van 230 kilometer en een paar dagen later moet je koersen in wind en regen met temperaturen rond het vriespunt, zoals in de Profronde van Drenthe.
02-02-2013

Even thuis na Australie

Zo, de kop is eraf. De Tour Down Under in Australie is achter de rug. Ik ben even een paar dagen thuis in Huissen geweest voor het vertrek naar de Ronde van Qatar, die zondag alweer begint. Een korte terugblik op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.
25-01-2013

De dupe van het verleden

Ik ben aan mijn tweede seizoen bij Vacansoleil begonnen en vertoef momenteel in Australië, waar de Tour Down Under in volle gang is. Dat is niet zomaar een wedstrijdje, want het is de eerste koers die meetelt voor de World Tour.
23-07-2012

Vroegtijdig einde

Helaas. Het is niet gelukt om de Tour de France uit te rijden. Dat is een grote teleurstelling. Ik had zondag graag op de Champs-Élysées in Parijs willen sprinten, maar het mocht niet zo zijn.
11-07-2012

Eerste helft Tour de France

De rustdag in Macon was een mooi moment om even terug te kijken op de eerste helft van de Tour de France. Het was hectisch en dat is nog zacht uitgedrukt. Bijna alles zat tegen voor ons met als dieptepunt het uitvallen van mijn kamergenoot Wout Poels.
19-04-2012

Eventjes rust

Na een maand met erg veel wedstrijden heb ik nu even twee weken rust. Helaas heb ik nog geen overwinningen kunnen vieren bij Vacansoleil-DCM, maar ‘mijn’ wedstrijden komen er aan in mei. Ik heb er nu al zin in!
10-03-2012

De start bij Vacansoleil-DCM

De eerste twee maanden in dienst van Vacansoleil-DCM zitten er alweer op. Hoogste tijd voor een korte terugblik op de afgelopen koersen en een korte vooruitblik op de komende in deze maand.
02-12-2011

Tour Down Under

Mijn eerste koers in het tricot van Vacansoleil-DCM zal Tour Down Under in Australië zijn. Deze World Tour koers heb ik niet eerder gereden en ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen, voor mijn nieuwe ploeg, in een (voor mij) nieuwe koers.
01-08-2011

Twee jaar Vacansoleil-DCM

Het zong al een tijdje rond, maar nu kan ik eindelijk mijn nieuwe ploeg ook officieel bekend maken. Ik rijd de komende twee jaar voor Vacansoleil-DCM. Na zes jaar Skil-Shimano is dat een heel nieuw avontuur, waar ik erg veel zin in heb!
09-07-2011

Vertrek bij Skil-Shimano

Na zes mooie jaren ga ik Skil-Shimano verlaten. Ik rijd volgend seizoen voor een andere ploeg. Welke dat is, kan en mag ik nu nog niet zeggen.
09-06-2011

Tweede plaatsen en naar de Vuelta!

Helaas kan ik geen nieuwe overwinningen melden. Tweede in de Ronde van België en tweede in de Tour de Rijke. Maar het beste nieuws van de afgelopen weken was dat Skil-Shimano mag meedoen aan de Vuelta!
06-05-2011

Vier overwinningen

Zo! De eerste overwinningen zijn binnen! Ik sta al op vier dit seizoen. Beide etappes én het eindklassement van de Ronde van Drenthe en de laatste etappe van de Ronde van Turkije. Dat is er echt eentje die telt.
25-03-2011

Kriebels en een spectaculaire valpartij

Het begint een beetje te kriebelen. ‘Mijn’ tijd komt eraan. April en mei zijn de maanden, waarin ik er moet staan en resultaten moet behalen. Vooral van mezelf. De val na de finish in de Handzame Classic vorige week leek spectaculair (zie foto).
11-02-2011

Kenny’s Tour of Qatar

Direct na Tour de Langkawi in Maleisië zijn Koen de Kort, Albert Timmer en ik doorgevlogen naar Doha in Qatar. Van de vochtige warmte, naar de droge hitte in de woestijn. Hoewel ik zin had in deze koers, verliep deze week anders dan verwacht...
30-01-2011

Start seizoen 2011

Het nieuwe wielerseizoen is weer van start! Na een vakantie van twee weken ben ik half november rustig aan weer begonnen met de trainingen voor het nieuwe seizoen.
19-10-2010

Kenny neemt sportieve revanche

HAINAN - Kenny van Hummel heeft dinsdag in de Ronde van Hainan sportieve revanche genomen op de jury door de negende en laatste etappe te winnen. De Arnhemse sprinter was opnieuw de snelste in de massasprint na een etappe over 226 kilometer van Dongfang
18-10-2010

Kenny gediskwalificeerd in Hainan

De jury in de Ronde van Hainan (China) heeft Kenny van Hummel de winst in de achtste etappe ontnomen.
17-10-2010

Kenny op dreef in Hainan

Kenny van Hummel heeft zondag zijn derde dagsucces binnengehaald in de Ronde van Hainan in China.
16-09-2010

GP de Fourmies

Afgelopen weekend heb ik Gp Fourmies gereden (12-9). Nadat ik twee weken weinig getraind had, omdat ik ziek was, toch wel weer een verrassing waar ik zou staan.
07-09-2010

Geen deelname aan GP Rik van Steenbergen

Afgelopen maandag heb ik met Merijn Zeeman (trainer), de teamarts Edwin Achterberg en ploegleider Rudi Kemna overleg gehad en besloten om morgen niet van start te gaan in de G.P. Rik van Steenbergen te Aartselaar.
07-09-2010

Suzuka Road Race Japan

Na de Eneco Tour ben ik naar Japan geweest. Voor de Suzuka Shimano Road Race, leuke ervaringen doe je daar op! Maar wie denkt dat het alleen maar vakantie was...
07-09-2010

Eneco Tour

Eneco Tour.17/24-08. Doordat ik in Veenendaal bevestiging van mijn vorm had gekregen door mijn goede optreden daar, ging ik met veel zelfvertrouwen naar de Eneco Tour
07-09-2010

Dutch Food Valley Classic

Op 3 augustus stond de Dutch Food Valley classic op het programma. Ik moest mijn titel van vorig jaar verdedigen en het was de eerste keer dat ik moest profiteren van mijn goede vorm waar ik naartoe had gewerkt.
07-09-2010

Tour of Denmark

Na het Nederlands Kampioenschap heb ik een korte rust periode gehad om vervolgens de training weer op te pakken met een aantal trainingskampen en kermiskoersen in Belgie. De eerste echte wedstrijd was de Tour of Denmark (04-08 t/m 08-08).
04-09-2010

Contract verlenging bij Skil-Shimano

Na een lange periode van oriënteren, het voeren van gesprekken en na lang en goed nadenken heb ik besloten om aankomend wielerseizoen mijn ploeg trouw te blijven. Mijn contract met Skil-Shimano wordt dus voor een jaar verlengt.
15-07-2010

Welkom op mijn nieuwe site!

Trots presenteer ik jullie mijn vernieuwde website! Hij heeft even op zich laten wachten, maar het resultaat mag er zijn.
15-07-2010

BNN Today

Als je het leuk vindt, kun je me tijdens de Tour via de radio volgen...