Header afbeelding 1

KENNY VAN HUMMEL

Voornamen:
Kenny Robert
Roepnaam: Kenny
Achternaam: Van Hummel
Nationaliteit: Nederlandse
Woonplaats: Huissen
Burgerlijke staat: Samenwonend met Martine
Geboortedatum: 30-09-1982
Geboorteplaats: Elden (Arnhem)

Op 6-jarige leeftijd begon Kenny met wielrennen, nadat hij met het wielervirus werd aangestoken door zijn neef (won een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Seoul) en zijn eigen vader. Kenny werd lid van de wielervereniging De Adelaar in Apeldoorn en mocht voor het eerst de Nederlands Kampioenstrui aantrekken toen hij 11 jaar oud was. Na een succesvolle carrière bij de jeugd, werd hij in 1998 opgevist en geplaatst in de kweekvijver van de Rabobank, waar gedurende 5 jaar zowel op de weg als in het veld uit kwam.

Na 5 leerzame jaren kondigde de Rabobank aan dat zij niet verder wilden met Kenny. Zijn wens om een profwielrenner te worden leek in duigen te vallen. Onder het motto: “Er zijn meer wegen die naar Rome leiden” en “waar een wil is, is een weg”, maakte Kenny in 2004 de overstap naar Van Hemert- Eurogifts. Daar heeft hij met veel plezier heel hard gewerkt om uiteindelijk een contract bij een professionele wielerploeg af te dwingen. Nadat hij in deze tijd meerdere massasprints en criteriums won én Nederlands kampioen op de weg bij de elite zonder contract werd, kreeg hij in 2006 een contract aangeboden bij Skil-Shimano.

Kenny werd sprinter bij Skil-Shimano en wist zich door de jaren heen steeds verder te ontwikkelen. Daar waar hij in zijn begin jaren mee sprintte voor top-5 plaatsen, werd 2009 een zeer succesvol jaar voor Kenny. In de maand mei behaalde hij vijf zeges, waaronder de eendagswedstrijd Dutch Food Valley Classic en een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke, en bevestigde hij zijn reputatie als getalenteerd sprinter. Hij kwam ook aan de leiding in de UCI Europe Tour-rangschikking. Eerder had hij al podiumplaatsen behaald in de Ronde van Drenthe, de Ronde van Noord-Holland en de Scheldeprijs. Tijdens het Nederlands Kampioenschap op de weg behaalde hij de tweede plaats, nadat hij de hele dag voorin mee reed.

Na zes jaar deel uitgemaakt te hebben van Skil-Shimano kwamen twee seizoenen bij Vacansoleil-DCM. Zeges waren er in de Ronde van Picardie en de Arctic Race of Norway.

Dit seizoen koerst Kenny in het shirt van het Italiaanse Androni-Giocatolli. Met zeges in Langkawi en Azerbeidjan en podiumplaatsen in vele andere koersen, is het seizoen al goed van start gegaan